My name is Bond | How to dress


“I don’t stop when i’m tired, I stop when  i’m done.”

His name is Bond, James Bond.

De spion met ‘the licence to kill’ is alles wat een man wilt zijn: Knap, intelligent, kent zijn drank, slaapt met mooie vrouwen en is in het bezit van een Walther PPK.
The spy with the licence to kill is everything a man wants to be: handsome, Good looking, l-knows his liquor, sleeps with beautiful women and owns a Walther PPK.

Daarbovenop rijd hij rond in een Aston Martin, draagt stijlvolle kledij en helpt iedereen die zijn hulp nodig heeft.  What’s not to love?
If that’s not enough he drives an Aston Martin, wears classy clothes and helps everyone who needs his help. What’s not to love?

Omdat ik je niet kan leren hoe je je als James Bond moet gedragen, wil ik op een andere manier mijn steentje bijdragen om toch enkele gelijkenissen te hebben met de man die al 53 jaar lang ‘s werelds meest bekende geheimagent is.
Because i can’t teach you how to behave like James Bond, i want to contribute with something else, in order to have some similarities with the man who has been the world’s most famous secret agent for over 53 years.

“It’s all about the clothes and the accessories.”

1.ACNE
In de film “Skyfall” draagt James Bond een broek van het merk ACNE. Wil je weten wat er zo speciaal is aan deze broek?  Wel… The Shark grey wool slim pants is in het bezit van verstelbare tabs aan iedere zijkant van de taille, een zip-fly bevestiging met een dubbele knop, twee zakken vooraan en één achteraan. Al deze functies maken de broek niet alleen stijlvol, maar ook nog eens zeer comfortabel. Let op dat jouw broek strak rond je taille en benen zit.

In the movie “Skyfall” James Bond wears a pants from the ACNE-brand. Do you want to know what makes this pants special? Well… The shark grey wool slim pants features a zip-fly fastening with a double button, adjustable tabs to each side of the waist, two front pockets and one in the back. Beware that your pair of trousers fits tight around the waist and legs.  

2. GLOBE-TROTTER
Voor de tweede keer op rij is James in het bezit van enkele luxueuze, Britse koffers.
Globe-Trotter voorziet hem van een ruim assortiment lederwaren, waaronder een aktetas, een passport cover, portefeuille, reistassen enzovoort. En dit allemaal in éénzelfde prachtige kleur, genaamd “Midnight Blue”.

For it’s second time James has some luxurious, British luggage made by Globe-Trotter.
They loaded the spy want a wide range of leather goods, including a briefcase, a wallet, traveling bags, a passport cover… All made in a gorgeous color, named “Midnight Blue”.  

3. TOM FORD
Vanaf de film ‘Quantum of Solace.’, nam Tom Ford het over van Brioni als Bond’s trusted tailor.
Niet alleen draagt James Bond maatpakken van Tom Ford, maar er is ook sprake van skipakken, zonnebrillen enzovoort.

Tom Ford took over from Brioni as Bond’s trusted tailor.
He’s not only wearing Tom Ford’s custom made suits. We’ll also see him in ski-wear from the designer, as well as eyewear.

 

4. SUNSPEL
“Er zijn zoveel verschillende personages in films en theater die ik heb gekleed in Sunspel vesten, t-shirts en ondergoed, omdat ze klassiek, tijdloos en prachtig gemaakt zijn. Deze keer, voor het kleden van Daniel Craig als de nieuwe James Bond, dacht ik dat het een perfecte samenwerking zou zijn van kwaliteit en Britishness om Sunspel te vragen om al zijn t-shirts, polo’s en ondergoed te laten maken. Hij ziet er heel sexy en gelukkig in uit hun kleding.” – LINDY HEMMING- ( dit zegt genoeg)

“There have been so many different characters in film and theatre that I have dressed in Sunspel vests, t-shirts and underwear because they are classic, timeless and beautifully made. This time, dressing Daniel Craig as the new James Bond, I thought that it would be a perfect collaboration of quality and Britishness to ask Sunspel to create all his t-shirts, polo shirts and underwear, which they duly did so excellently. He looks very sexy and happy in their clothing.” Lindy Hemming 

  

 5. JOHN VARVATOS
Op de set van de nieuwe film “Spectre” werd Daniël Craig gespot met een biker jacket van het Amerikaanse mannenwerk John Varvatos. Omdat ook James er nu en dan casual, maar toch polished bijloopt, is dit design perfect voor hem. De jacket is gemaakt van prachtige geitensuède met een rits die je in twee richtingen kan openen. Hoe handig kan een vest zijn?

On the set of the new movie “Spectre” Daniël Craig was spotted with a biker Jacket from the American menswear label John Varvatos.  James can’t dress up all the time, but still wants to look polished… That’s why this jacket is perfect for him. It’s made of gorgeous goat suède with a two-way zip-front closure. How handy, right?!

 

6. CROCKETT&JONES
James Bond is niet alleen mysterieus, hij heeft een ongelooflijke smaak op vlak van schoenen… Of op zijn minst, zijn stylist dan. In de film “Skyfall” droeg hij maar liefst vier verschillende paar van deze Engelse Makelij.

James Bond isn’t just a man of mystery, he has an unbelievable taste in shoes… Or at least, his stylist does.
In the movie “Skyfall” he wore four different pairs of shoes by this English shoemaker.

  

 7. N.PEAL
De N.Peal cashmere trui met ronde nek werd gemaakt van de fijnste 100% Inner Mongolian cashmere. A real must-have for everyones closet.

The N.Peal cashmere sweater, round neck,  is made from the finest 100% Inner Mongolian cashmere. A real must-have for everyones closet.  

8. OMEGA
Bond is niet alleen zot van zijn kledij, maar evengoed van de juiste accessoires. Het juiste pak, met de juiste horloge, zijn Omega-watches. Deze horloges zijn uitgerust met een chronometer, geven de datum weer, zijn in het bezit van een transparante achterkant, een gekleurde wijzerplaat en een stalen armband. FANCY!

Bond isn’t just loving his clothes, he needs his accessories as well. The well-fitted suit with the perfect watch, his Omega-watches. This watch features a chronometer, date indicator at the 3 o’clock position, transparent case back, colored dial and steel case and bracelet.  

9. MULBERRY
Om er zeker van te zijn dat James’ handen maximaal beschermt worden en zijn Walther PPK minimaal doet bewegen, zal hij kiezen voor handschoenen gemaakt van zacht zwart leder met een subtiel stiksel en een binnenkant bekleed met het beste cashmere. Thank you Mulberry!

To ensure maximum hand protection and minimum slippage for his Walther PPK, James’ will be wearing  gloves’, cut from soft black leather with subtle stitch detailing and an interior from the best cashmere. Thank you Mulberry!

  

 

Are you a Bond-lover?
Do you like this?
Let me know!

Hope you enjoyed.

IMG_8468

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s