What women wear


– Welcome aboard of Glamazonian airways –

Girls, ladies, women… Het is weer zover! Tijd om die garderobe herfst- en winterklaar te maken. What to wear? How to be a glamazone?

“Take a seat, buckle up and be prepared for our inflight passengers fashion announcement”

 TREND 1: BLING YOUR THING:

Oh yes… you can go all the way… Dit mag je vrijwel letterlijk nemen.

Want op de catwalk verschenen niet alleen de modellen met vrouwelijke en sprankelende juwelen, maar ook als statement. De foto’s spreken hier voor zich.

TREND 2: THE ULTIMATE CURE FOR SADNESS 

Zoals Bill Blass ooit citeerde; “Red is the ultimate cure for sadness”.
Dit werd op de catwalk vrij letterlijk genomen. De grote ontwerpers kwamen met de head-to-toe-formule, waarin de modellen volledig rood kleurden.

TREND 3: CUFFIN’-TIME, A MINIMAL COMMITMENT.  Daar waar de mannen all the way gaan, blijven de vrouwen subtiel. Jassen met pluizige polsbanden, voorarmen, mouwen… De toevoeging van bont, nep of echt, kan je outfit maken of kraken…  Choose carefully!

TREND 4: SUCK-IT-IN  

“Let me call you the hourglass”
Door de taille van de broeken nog verder op te trokken, tot boven de navel zelfs, creëer je een sexy, vrouwelijk figuur met benen om “u” tegen te zeggen. Het zal niet altijd even makkelijk zijn om de broeken aan te trekken door de smallere taille, maar toch…Doen we er niet alles aan om er ‘skinnier’ uit te zien?

TREND 5: LOOK MA, NO HANDS

Een look die chique, clean en polished is…. willen we dat niet allemaal? Wel hier volgt één van DE meest eenvoudige oplossingen! Jassen, vesten en truien die je handen verbergen gecombineerd met de perfecte look.

DAMN GIRL!

Echter schuilt er ook hier een addertje onder het gras. Probeer maar eens netjes te eten of te drinken…

“That’s why fashion and function are frenemies sometimes.”

TREND 6: THE GIRL WITH THE SKINNY SCARF Dit is een must-have voor elke vrouw. Heb je dit nog niet in je kleerkast hangen? Maak dan maar voort, want dit is echt EASY-BREEZY! Casual, glamourous of wat dan ook… het past overal bij!

TREND 7: IT’S ALL ABOUT THE WHITE BLOUSE.  Er is niets zo verleidelijk als de misleidende eenvoud van een witte blouse. Je vindt ze in alle mogelijke vormen en stijlen… Deze kan je bijna overal mee combineren… Let’s go classic again!

TREND 8VICTORIAN ELEGANCE  Wanneer je denkt aan elegante, gegolfde hoge kragen,  zwarte kant, lange jurken … dan denk je aan de Victoriaanse stijl die zijn opmars maakte op de runway. De collecties van Valentino en Givenchy ademden de energie van dit tijdperk helemaal uit, maar werden verwerkt in een modern jasje!

TREND 9: LET ME TAKE YOU BACK IN TIME  The glam good-times look van de jaren tachtig maakte officieel zijn terugkeer. Schoudervullingen, ruches, grote retro riemen, felle kleuren… Wanneer je voldoende aandacht steekt in het samenstellen van deze looks, kan je er werkelijk classy uitzien. You know what to do!

TREND 10: ROCK THAT SUIT.  Je zal steeds vaker vrouwen in kostuum zien verschijnen. En om heel eerlijk te zijn… I LOVE IT! Het is niet alleen sexy en cool, maar ook enorm vrouwelijk en krachtig. Dus mannen… You’d better watch out!

I hope you enjoy!

cropped-mp1.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s