What to wear?


” FW 2015 Trends”

Het is weer bijna zover… De herfst- en winterperiode staan voor de deur, wat wilt zeggen: “Changement du decor”. Elk jaar worden de trends voor ons vastgelegd, dit allemaal dankzij de fashion-shows in Londen, New York, Parijs … Hier verschenen dit jaar van de grootste You better don’ts tot de mooiste You better do’s. Hier worden er enkele op een rijtje gezet:

LET’S DO THIS!

TREND 1: FIFTY SHADES OF GREY

 Grijs is en blijft een topkleur. Het valt zeer gemakkelijk te combineren met andere kleuren of je kan voor full-grey gaan. Het leuke hieraan is dat je diepte kan creëren door  verschillende tinten en texturen te combineren, easy breezy!

TREND 2: GREEN ENERGY

 Deze energieke, frisse en vernieuwende kleur verschijnt in beeld en wint het van blauw en oranje. Ook hier kan je kiezen om verschillende tinten/texturen groen te dragen of ze te combineren met bvb. Zwart.

TREND 3: PIN-IT UP

De Pins zijn weer helemaal terug, meerdere van deze en je bent helemaal mee.

TREND 4: COVER YOUR NECK AND LAYER-UP

 Het gaat er deze herfst/winter heftig aan toe, alles maar dan ook alles wordt eraan gedaan om het warm te krijgen. Zo worden er verschillende  combinaties gemaakt,van een dunne rolkraag met een dikke wollen trui tot meerdere truien over elkaar. Ook kan je ervoor kiezen om twee jassen aan te doen, helemaal geen fashion-faux-pas.

Is dit helemaal niets voor jou? Niet getreurd! Oversized sjaals zijn ook weer prominent aanwezig. “Heerlijk!”

TREND 5: SUCK IT IN HOURGLASS!

 It’s a man…. It’s a woman…It’s a man…it’s… what? Het zandloperfiguur verschijnt nu ook voor de man in beeld. Deze wordt gecreëerd door tailleriemen, broeken met een hoge taille of jasjes met een ingenomen taille. What’s next? Korsetten?

TREND 6: THE BIGGER, THE BETTER.

Grote jassen, Grote broeken en extreem grote zakken, let’s get cozy! De jassen en broeken zitten allemaal wat comfortabeler en door de aanwezigheid van grote zakken krijgt ook de man de kans om eens wat meer spullen te kunnen wegsteken.

TREND 7: FLOWERS, PATTERNS AND PATCHES

Aan patronen geen gebrek dit jaar, van bloemen tot vlinders tot wandtapijt-prints. Heerlijk om naar te kijken, maar hier moet je echt wel mee staan. Soit, terug naar de Patterns and Patches. Deze squares komen vrij vaak terug, van statement-vlakken tot kleine stuks op een broek.

TREND 8: ONLY FOR REAL DAREDEVILS

  Eerder sprak ik al over prints van bloemen, vlinders, wandtapijten etc. Zoals je op deze foto’s kan zien, best wel gewaagd. Outfits in éénzelfde patroon… moet je maar durven!

TREND 9: MIAUWKES

Bont, echt of nep… Plakken, vlakken, kragen, sjaals en jassen, ze waren overal van de partij. Het is altijd mooi om stuks te dragen, al dan niet subtiel, die je kledingstuk of andere stuks helemaal kunnen verrijken.

Ga je liever all the way? Hiermee kan je bijna letterlijk een full-bush beast worden.

TREND 10: VIBES FROM THE SEVENTIES

Wanneer je spreekt over een klassiek mannenmateriaal dat helemaal the seventies uitademt, dan spreek je over shearling. Je kent het wel, de jassen met geschoren schaap aan de buitenkant. Ook deze verschenen in verschillende vormen en kleuren.


My Must-have trends

– The oversized coat

– The oversized scarves

Wat denk jij hiervan? Iets voor jou? of absoluut niet?

cropped-mp1.jpg

Bronnen:

GQ-magazine

Style

8 thoughts on “What to wear?

  1. Ik ben de zwaaaaaartste fifty shade of grey fan !! amai daarvan komt veel op de blog 🙂
    Grijs is perfect want ik voel mij in dit belgisch weer echt grijs. Zalig artikel en tof geschreven 😉

    nice post! 😉
    WIN a Personal styling session BY JON. More details on http://www.jonthegold.com

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s